Linkovi

General John Abizaid: Američke postrojbe u Iraku sučeljene s klasičnim gerilskim ratovanjem (17/7/03) - 2003-07-17


Novi zapovjednik američkog Središnjeg zapovjedništva kaže da su američke postrojbe u Iraku sučeljene s klasičnim gerilskim ratovanjem, koje provode skupine i pojedinci odani zbačenom iračkom čelniku Saddamu Husseinu.

General John Abizaid kaže da su pripadnici stranke Baath Saddama Husseina među onima koji provode gotovo svakodnevne napade na koalicijske snage, na čelu sa Sjedinjenim Državama. General Abizaid je govorio jučer, nakon što je u valu napada u Bagdadu jedan američki vojnik bio ubijen, a nekoliko ranjeno. Gradonačelnik iračkog grada Hadithah također je ubijen nakon što su ga, kako se javlja, mještani optužili za suradnju s američkim snagama. Napadi su se dogodili na 24-tu obljetnicu dana kada je Saddam Hussein prigrabio vlast u Iraku.

Britanska informativna kuća Sky News suspendirala je dvojicu svojih novinara zbog optužbi da su lažirali jedno izvješće tijekom rata u Iraku. Sky News je objavio da je izvješće prikazivalo pripremu i ispaljivanje krstareće rakete iz podmornice britanske kraljevske mornarice. No, jedna druga ekipa koja je u isto vrijeme snimala dokumentarac izjavila je da je sve bilo inscenirano, te da uopće nije bio ispaljen nikakav projektil. Prema objavi Sky Newsa, dvojica novinara bit će suspendirani sve dok ne završi istraga o tom incidentu.

XS
SM
MD
LG