Linkovi

Potraga za centrima i obrambenim igračima (16/7/03) - 2003-07-16


Košarkaš Sacramento Kings Chris Webber priznao je da je lagao o novcu i poklonima koje je dobijao od menađera u vrijeme dok je bio studentski igrač na Sveučilištu Michigan. Webber je priznao da je u periodu od `91. do `93. uzimao novac, čekove, odjeću i nakit, što je ranije poricao. Novčani iznos od 40 tisuća dolara Webber je primio kao navodni zajam, a vrijednost odjeće i poklona, koji su uz košarkaša Kingsa u to vrijeme dobila još trojica igrača tog sveučilišta, prelazi 600 tisuća dolara.

Ovim priznanjem Webber je napravio nagodbu sa sudom u Detroitu, pa će tako izbjeći zatvorsku kaznu. Očekuje se da će Webber dobiti uvjetnu kaznu, uz globu od maksimalnih 250 tisuća dolara.

No, osim po zatvorskim i sudskim kronikama košarkaška imena se vidjaju i na transfer popisima. Jedno od zanimljivijih je centar Minnesote Rašo Nesterović, koji je brojne ponude sveo na dvije – onu iz San Antonia i onu iz sadašnjeg kluba Volvesa, koji mu za sedmogodišnji ugovor nude 50 milijuna dolara! Ukoliko San Antonio ne uspije dovesti Nesterovića u svoje redove ostaju im još Michael Olowokandi iz LA Clippersa i Brad Miller iz Indiane, kao moguće zamjene za Davida Robinsona, koji je otišao u igračku mirovinu.

Još jedan teksaški klub očajnički pokušava naći visokog igrača, specijalistu za obranu. Dallas Mevricks, kao ni San Antonio, nisu uspjeli potpisati ugovor s Alonzo Mourningom, koji odlazi u New Jersey, a sada Dallas čini sve da dovede veterana Roberta Horrya, koji je proteklih šest godina proveo u Lakersima. Mavericks, isto tako, svakodnevno kontaktiraju i Brada Millera.

XS
SM
MD
LG