Linkovi

Karipski gusari: Prokletstvo Crnog bisera  (14/7/03) - 2003-07-13


Johnny Depp i Orlando Bloom nose naslovne uloge u avanturističkom filmu s nadnaravnom notom koji vam predstavljamo u našem redovitom tjednom prilogu. Naslov filma “Pirates of the Caribbean: Curse of the black pearl" ili u slobodnom prijevodu “Karipski gusari: Prokletstvo Crnog bisera”.

Johnny Depp igra ulogu zloglasnog kapetana Jacka koji u 18. stoljeću dolazi u britansku karipsku koloniju Port Royal. Vlasti su mu za petama, pa se odlučuje sklopiti savez s mladim kovačem Willom Turnerom, kojeg igra Orlando Bloom.

"To je kao san, biti na otvorenom moru, sudjelovati u bitkama, mačevanju, prebacivati se uz pomoć konopca, to je super."

Ova dva junaka zapućuju se u avanturu pronalaženja pobunjene posade koja je preuzela kontrolu nad piratskim brodom kapetana Jacka “Crnim biserom”. S brodom je oteta prelijepa i ne tako bespomoćna Elizabeth, koju igra Keira Knightley.

"Medaljon koji je Elizabeth nosila još od djetinjstva bio je dio ukradenog blaga do kojeg pobunjenici moraju doći kako bi prekinuli drevno prokletstvo."

Oscarovac Geoffrey Rush igra ulogu Barbosse, okrutnog vodje pobunjenika. Film je inače inspiriran i dobio je naslov zahvaljujući gusarskoj temi temi iz Disneylanda, koja je izuzetno popularna kod posjetitelja ovog zabavnog parka. Jedan od obožavatelja je i Johhny Depp.

"Prvi put sam bio na toj vožnji u Disneylandu kada mi je bilo sedam godina. Jako mi se svidjela i prošle godine, kada smo započinjali snimanje filma, odveo sam tamo i svoju djecu. Istog trenutka vratio sam se u djetinjstvo", kaže Depp.

Toliko o filmu “Karipski gusari: Prokletstvo Crnog bisera”, na vama je sada da ga vidite. Kažu da ćete se dobro zabaviti. Film je režirao je Gore Verbinsky, a producent je veteran u ovom žanru Jerry Bruckheimer.

XS
SM
MD
LG