Linkovi

Jason Kidd sve bliži Spursima. Mourning odbio ponudu Miamia. Kobe i dalje šuti... (11/7/03) - 2003-07-10


NBA ostaje jednako zanimljiva i kada nema utakmica, jer ovogodišnji prijelazni rok za igrače koji mogu bez ikakve odštete prelaziti iz jednog u drugi klub nudi obilje informacija, priča i - tračeva!

Evo jednog – najtraženije ime prijelaznog roka za “free agents” – Jason Kidd – košarkaš New Jersey Netsa postavlja zanimljive i intrigantne uvjete za ostanak u najboljoj momčadi s Istoka. Kidd, naime, traži da se otpusti trener Bayron Scott te da se u Netse dovede centar Miami Heata, Alonzo Mourning. U suprotnom on odlazi. Gdje će? Gdje god hoće, jer takvog košarkaša želi svaka momčad. San Antonio je vrlo, vrlo zainteresiran za njega, a aktualni NBA prvak ima i dovoljno novaca, jer odlazak u igračku mirovinu Davida Robinsona oslobadja veliku godišnju plaću za neko novo ime u redovima Spursa. Pazite, riječ je o najmanje 94 milijuna dolara vrijednom ugovoru za šest godina vjernosti! Kidd je boravio u San Antoniu, obavio razgovore, večerao s trenerom Greggom Popovichem i kapetanom momčadi Timom Duncanom. Navodno će sve biti odlučeno i objavljeno u ponedjeljak, prvog dana potpisivanja novih ugovora.

Spomenuli smo Alonza Mourninga, sedmorostrukog All Star igrača, centra i kapetana Miami Heata. I on je slobodan igrač, a njegova je situacija specifična zbog toga što prethodne dvije sezone zapravo nije igrao zbog bolesti bubrega. Navodno mu Miami sada nije ponudio povoljan ugovor, a trener Pat Riley želi praviti novu momčad, dok Mourning želi pobijedjivati. Inače, Miami je Mourningu za sedmogodišnji ugovor, koji sada ističe, platio 105 milijuna dolara, uključujući i punih 20 milijuna i 600 tisuća dolara za proteklu sezonu u kojoj nije odigrao niti jednu minutu zbog bubrežnih problema. Za centra kvalitete kakvu posjeduje Zo zainteresirani su mnogi, a ponajviše Dallas Mavericks kojima nedostaje “čvrstine” pod koševima. No, sličan problem muči i New Jersey i Sacramento.

NBA priču okončavamo najnovijim informacijama vezanim za Kobe-a Bryanta i optužbama da je seksualno zlostavljao 19-godišnju djevojku dok se u jednom poznatom odmaralištu u Coloradu nalazio na oporavku nakon operacije ramena. Ustanovljeno je, naime, da su i Kobe i ta djevojka bili u bolnici nakon što se dogodilo navodno napastvovanje. Lokalni šerif nije htio reći je li Bryant bio na testiranju, koje je uobičajeno kada je netko optužen za seksualni napad. Medjutim, lokalni mediji javljaju da je Bryant u pratnji šerifovog pomoćnika bio na DNK testiranju rano ujutro 2.srpnja. Prema zakonu savezne države Colorado, pod seksualnim napastvovanjem smatra se sve - od neželjenog milovanja pa nadalje. Kobe Bryant je u cijelom slušaju u potpunosti suradjivao s policijom.

XS
SM
MD
LG