Linkovi

Memoari Hillary Clinton prodani u preko milijun primjeraka (10/7/03) - 2003-07-09


Memoari bivše prve dame Sjedinjenih Država i sadašnje senatorice Hillary Rodham Clinton naslovljeni "Living History – Živuća povijest", prodani su u mjesec dana od njihovih objavljivanja u više od milijun primjeraka.

"Posebno nas raduje brzina kojom je knjiga rasprodana", priopćila je uprava izdavačke kuće Simon & Schuster, koja je za prvo tiskanje naručila milijun primjeraka "Živuće povijesti". To je, inače, vrlo visoka tiraža za neko dokumentarno djelo. Samo prvi dan, knjiga sjećanja senatorice Clinton prodana je u 200.000 primjeraka, pa je izdavač najavio da će što prije tiskati nove primjerke.

Za svoja sjećanja na dane u Bijeloj kući, dok joj je suprug bio predsjednik, te na aferu Lewinsky, gospođa Clinton dobila je osam milijuna dolara. Objavljivanje knjige bilo je popraćeno intenzivnom medijskom kampanjom. Senatorica je održala niz javnih nastupa, na kojima je potpisivala knjigu, što su njeni ljubitelji čekali satima u dugim redovima. Zanimanje javnosti za senatoricu Clinton i njenu knjigu posebno su raspirila nagađanja da bi se mogla kandidirati za predsjednicu države. Tijekom prošlotjedne pauze u radu Kongresa, senatorica je otputovala Europu na dodatne nastupe na kojima je promicala "Živuću povijest".

XS
SM
MD
LG