Linkovi

Ljubavne veze slavnih pred očima čitave zemlje (10/7/03) - 2003-07-09


Ništa što je Demi Moore učinila u svojoj dugoj filmskoj karijeri nije toliko oduševilo Amerikance, u najmanju ruku one koji prate malo žutiji tisak, kao navodna romansa s mladom zvijezdom MTV-ja Ashtonom Kutcherom. Hod ruku pod ruku po crvenom tepihu na premijeri "Čarlijevih anđela 2", 40-godišnje Demi i 25-godišnjeg Ashtona, u pratnji njezinih triju kćeri, starih 15, 12 i 9 godina, te, na koncu, i oca tih kćeri, njezinog bivšeg supruga Brucea Willisa, već je nekoliko tjedana hrana za sve tabloide, pa čak i za ozbiljnije novine i televizijske emisije.

Neki kažu da je čitava romansa samo varka, namijenjena publicitetu koji je dobro došao i jednom i drugom. Za Demi Moore, uloga negativke Madison u "Čarlijevim anđelima 2" predstavlja povratak velikom ekranu nakon priličnog broja godina. Za mladog Ashtona Kutchera to je proširenje baze obožavateljica s tinejdžerki na dvadeset- i tridesetgodišnjakinje. Uostalom, nakon priče o vezi sa zamamnom Demi, on je u izboru časopisa "People" proglašen 'najseksi neženjom', pretekavši za prsa britanskog princa Williama.

Lažna ili prava, ovakva romansa uopće nije novost za Hollywood. Još u davna vremena, kada su studiji krojili živote svojih zvijezda u skladu sa željenim publicitetom, romanse su se rađale i umirale doslovce na pucketanje prstiju direktora velikih studija. Ako je trebalo, stvaralo ih se iz ničega, a ako su se prirodno dogodile, iskoristilo bi ih se nemilosrdno uvijek iz jednog od dva razloga: ili za stvaranje novih zvijezda, ili za prikrivanje ponašanja postojećih.

Homoseksualnost je bila jedan od glavnih razloga za stvaranje lažnih romansi; Rock Hudson je bio najpoznatiji takav slučaj, uspješno zamaskiravši svoje prave sklonosti kratkotrajnim brakom sa sekretaricom svog agenta. Raymond Burr, proslavljen po svojoj interpretaciji odvjetnika-detektiva Perryja Masona, u istu je svrhu izmislio ne jednu nego čak dvije žene i jedno dijete. Za jednu je ženu ustvrdio da je poginula u avionskoj nesreći tijekom drugog svjetskog rata, a za drugu, kao i za dijete, da su umrli od raka. Ne jednom razlog lažnih veza je bila potencijalna rasna kontroverznost stvarnih veza, kao u slučaju Sammy Davisa Jr. i Kim Novak, gdje je, navodno, čak posredovala i mafija.

Među trenutnim slavnim ličnostima Hollywooda, izvjestitelji žutog tiska ističu Jennifer Lopez kao zvjezdani primjer nekoga tko iskorištava burni privatni život u svrhu stvaranja pozitivnog publiciteta. Nakon veze s krajnje dubioznim P. Diddyjem, J.Lo si izbjeljuje obraz, kažu oni, vezom s najpopularnijim dobrim dečkom Hollywooda, Benom Affleckom. Neiscrpno pumpanje medija da pišu o njihovoj vezi, poziranje fotografima i višemjesečno razglabanje planova za vjenčanje, tvrde holivudski cinici, primjer je sjajne publicistike bez obzira na iskrenost protagonista veze.

XS
SM
MD
LG