Linkovi

Priručnik College Boarda za strane studente - 2003-07-09


Danas govorimo o priručniku u kojem se nalazi velik dio informacija potrebnih stranim studentima koji planiraju studirati u Sjedinjenim Državama. Naslov knjige je “Priručnik College Boarda za strane studente 2003.” u izdanju neprofitne organizacije American College Entrance Examination Board.

Taj vodič sadrži više od tri stotine stranica informacija o američkom sustavu visokog obrazovanja te kako se upisati na sveučilište. Nadalje sadrži podatke o cijenama školarina, životnim troškovima te o oblicima finacijske pomoći dostupne stranim studentima. Tu se nalaze i informacije o obveznim testovima za strane studente i terminma njihovih održavanja. Dio knjige posvećen je informacijama o više od dvije i pol tisuće američkih fakulteta a podaci su podjeljeni na dodiplomski i postiplomski studij.

Prema tvrdnji College Boarda, ova knjiga sadrži sve detaljne informacije potrebne stranom studentu. Priručnik sadrži također i novi CD-ROM pomoću kojeg se kandidatovo računalo može povezati s programima za traženje sveučilišta i financijske pomoći, te s programima za pripremu za prijemni test SAT.

College Board svakog rujna objavljuje novo izdanje priručnika tako da su inormacije uvijek aktualne. Cijena knjige sa CD-ROM-om je oko 27 dolara i može se naručiti na web stranici College Boarda, ili poštom na adresu College Board, 45 Columbus Avenue, New York, New York, 10023 USA. Priručnik se može nabaviti i po nižoj cijeni od tvrtki koje se bave prodajom knjiga putem interneta. Na njihovim web stranicama možete pronaći popis drugih publikacija koje nude slične informacije za strane studente.

Zanima li vas neka odreðena tema u vezi sa studiranjem u SAD-u, pošaljite nam e-mail na adresu: studijuamerici@glasamerike.com

XS
SM
MD
LG