Linkovi

Prvi filmski hit ljeta - Terminator 3. (8/7/03) - 2003-07-08


Gotovo 20 godina nakon prvog filma “Terminator”, koji je Arnolda Schwarzeneggera učinio zvijezdom, prošlog se vikenda u Sjedinjenim Državama počeo prikazivati treći nastavak. 'Terminator 3.' najuspješniji je film na blagajnama američkih kina - u posljednjih šest dana, pogotovo tijekom prazničnog vikenda, film je zaradio $72.5 milijuna. Arnold Schwarzenneger je ovoga puta robot ratnik koji dolazi iz budućnosti.

Budućnost čovječanstva ovisi o Johnu Connoru, koji mora preživjeti dovoljno dugo da bi poveo pobunu protiv strojeva koji žele zavladati svijetom. U prvom filmu “Terminator”, robot nazvan T-101 putuje u prošlost kako bi ubio Johna Connora, tada još dječaka. U najnovijem “Terminatoru”, John Connor, budući pobunjenički vođa, je u dvadesetim godinama svog života. Iz budućnosti protiv njega kreće jedan još opasniji robot koji bi svojom akcijom trebao promijeniti tijek budućnosti.

Ova najnovija verzija robota nosi ime T-X, a igra je glumica Kristanna Loken. Arnold Schwarzenegger kaže da mu je borba sa ženom bilo jedno potpuno novo iskustvo: "Nisam nikada trenirao kako grubo zgrabiti ženu. Kako je zgrabiti, i kako je baciti u zid? Koliko snage utrošiti? Koliko je snažno smijem udariti? Morao sam se osloniti na nju, jer mi je ona pokazala koliko daleko mogu ići. Ponekad smo morali ponavljati scenu pet do šest puta jer mi je bilo nezgodno tuči se sa glumicom. Kristanna Loken je bila odlična."

Kristanna Loken, po rodjenju Norvežanka, na to kaže: "Bilo je pomalo nezgodno, ali trebalo se samo uživjeti u lik koji je zapravo bio robot u ljudskom obliku. To je kao kad Arnold kaže da mu je bilo teško zgrabiti žensku osobu i baciti je, trebao je zamisliti da se radi o stroju."

Nick Stahl, kojeg dobro poznajemo iz filma “In the Bedrom”, dobio je ulogu Johna Connora. Mlada glumica Claire Danes igra ulogu bivše školske kolegice Johna Connora, koja otkriva da su njihove sudbine povezane.

Nasilje je sastavni dio filma “Terminator 3”. Međutim, Arnold Schvarzenegger ističe da njegov lik čini sve kako bi izbjegao ubijanje: "Mislim da je ovdje važno reći da se morate držati predloška i odigrati svoju ulogu. To je takav film - pucnjava, eksplozije, vizualni efekti... Film je klasificiran oznakom 'R', što znači ako mislite da vaše dijete ne bi trebalo vidjeti ovaj film, onda ga nemojte dovoditi u kino."

Ovo možda nije i posljednji nastavak “Terminatora”. Arnoldu je 56 godina, međutim, kaže da bi ovu ulogu želio ponovno igrati. Mlađa glumačka postava želi to isto.

Film “Terminator 3” režirao je Jonathan Mostow.

XS
SM
MD
LG