Linkovi

Takeru Kabayashi opet pojeo najviše hot-dogova (5/7/03) - 2003-07-05


Svatko od nas voli ponekad pojesti dobar hot-dog. No, jeste li ih ikada poželjeli "smazati" nekoliko desetaka – i to za ukupno 12 minuta?

Toliko ih je, naime, trebalo pojesti da bi se pobijedilo u tradicionalnom natjecanju u jedenju hot-dogova, koje se svake godine na Dan neovisnosti organizira na Coney Islandu u New Yorku. Ove je godine, kao i prethodne dvije, na razočaranje većine okupljenih pobjedu odnio Japanac Takeru Kobayashi, poznatiji kao "Tsunami". Naime, mnogi su priželjkivali da pobjedu konačno odnose neki Amerikanac.

Kobayashi, koji teži tek 65 kilograma, pojeo je u 12 minuta, koliko traje natjecanje, ukupno 44 i pol hot-doga, što znači da je na svaku hrenovku s pecivom potrošio tek 16 sekundi. Na drugo mjesto plasirao se njujorški kondukter Cookie Jarvis, koji je, unatoč impozantnoj težini od 190 kilograma, uspio pojesti tek 30 i pol hot-doga.

Kobayashi je inače i vlasnik svjetskog rekorda u ovoj neobičnoj disciplini s ukupno 50 i pol hot-dogova "smlavljenih" u 12 minuta. Gutanje hrenovki usavršio je do originalne metode, koju naziva "Solomonskom". Kako kaže, svaku hrenovku treba prvo prepoloviti da bi se lakše progutala, a pecivo treba dobro stisnuti u ruci, da bi se iz njega istjerao zrak.

Natjecanje na Coney Islandu održava se svake godine još od 1916. Takeru Kobayashi, kao ovogodišnji pobjednik, kući odnosi pobjednički pojas boje gorušice, a nagrađen je i putničkim paket aranžmanom, kao i godišnjom zalihom hrenovki i senfa.

XS
SM
MD
LG