Linkovi

Hamburgeri i hot-dogovi pridonose globalnom zatopljavanju (5/7/03) - 2003-07-05


Najtiražniji američki dnevnik USA Today donosi jednu zanimljivu ekološku temu. Prema najnovijim podacima Svjetske meteorološke organizacije, rekordni klimatski ekstremi postajat će sve češći, dok će temperature nastaviti rasti zbog globalnog zatopljavanja.

Ova je organizacija upravo zabilježila najtopliji lipanj u Švicarskoj u povijesti mjerenja temperatura, te podsjeća da su Sjedinjene Države samo u svibnju pogodila čak 562 tornada, njih 163 više nego godinu dana ranije.

USA Today podsjeća svoje čitatelje da su i sami pridonijeli globalnom zatopljavanju, s obzirom da su samo na Dan neovisnosti diljem Sjedinjenih Država koristili čak 60 milijuna roštilja.

New York Times bavi se kandidatima za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Do sada je, na opće iznenađenje, najviše novca za predizbornu kampanju prikupio Howard Dean, relativno nepoznati bivši guverner savezne države Vermont.

Tajna njegovog uspjeha leži, piše Times, u pravodobnom oslanjanju na Internet. Nakon što mu je rečeno da mu nedostaju političke veze i prethodno iskustvo da bi pobijedio, guverner Dean postavio je svoj web sajt, na kojem je u prva tri mjeseca prikupio gotovo tri, a sljedeća tri – čak sedam i pol milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG