Linkovi

Četvrti finale Wimbledona u znaku sestara Williams (4/7/03) - 2003-07-04


Iz Wimbledona – glavna je vijest da će se u finalu za žene, sutra susresti Venus i Serena Williams. Venus Williams je jučer pobijedila Belgijanku Kim Clijsters, 2:1 u setovima. U prvom setu, američka je tenisačica izgubila s 4-6, ali je kasnije – nakon pauze zbog kiše – ipak uvjerljivo pobijedila u dva preostala seta, 6:3 i 6:1.

U prvom polufinalu, Serena Williams pobijedila je Justine Henin-Hardenne 6:3 i 6:1. Bila je to osveta za pobjedu Justine Henin-Hardenne, koja je Serenu pobijedila prije mjesec dana, u polufinalu French Opena, u Parizu.

Kad se Serena i Venus sutra sretnu u finalu Wimbledona, bit će to šesti finale na nekom Grand slam turniru u kojem sudjeluju obje sestre Williams. Ovo će inače biti četvrta po redu pobjeda na Wimbledonu za jednu od njih.

Što se tiče tenisača, jučer su nastavljena četvrt finala prekinuta u srijedu zbog kiše. Andy Roddick je pobijedio Jonasa Bjorkmana, a Roger Federer - Sjenga Schalkena. Što se tiče druga dva para četvrtfinalista – situacija izgleda ovako: Sebastien Grosjean je pobijedio Tima Henmana, a Mark Philippoussis – Alexandera Poppa.

Znači – danas se u polufinalu sastaju Andy Roddick i Roger Federer, te Sebastian Grosjean i Mark Philippoussis. Niti jedan od ove četvorice tenisača do sada nije pobijedio na nekom od Grand Slam turnira, i svoj četvorici je ovo prvi put da nastupaju u polufinalu Wimledona.

XS
SM
MD
LG