Linkovi

Ruševine Alcatraza na prodaju (3/7/03) - 2003-07-02


Američka služba za nacionalne parkove počela je prodavati komade žbuke i kamenja iz zidova iz ćelija nekoć glasovitog zatvora Alcatraz kako bi namaknula sredstva za restauriranje ova kaznionice u kojoj je između ostalih pozatih kriminalaca boravio i Al Capone. Ovaj federalni zatvor službeno je zatvoren 1963. godine, a otada je postao velika turistička atrakcija u Zaljevu San Francisca koju posjećuje svake godine milijun i četiristo tisuća turista koji dolaze u ovaj kalifornijski grad.

Glasnogovornik Službe za nacionalne parkove Rich Weideman je izjavio da su na ovu ideju došli nakon što su u prošlosti prodavani dijelovi Berlinskog zida, kao i kablovi koji drže glasoviti lokalni most Golden Gate Bride. Prodaja ruševina ovog zatvora - poznatog i pod imenom "Stijena" - također je i dio projekta "Spasimo stijenu" na CD romu koji nudi cijeli niz proizvoda, kao što su kape i majice u nastojanju da se lokacija očuva kao povijesno važno mijesto. Organizatori projekta očekuju da će na taj način zaraditi između dvadeset i četrdeset tisuća dolara.

Dodajmo na kraju i to da se hrpica žbuke i kamenja veličine teniske lopte može kupiti u plastičnoj vrećici za malo manje od pet dolara. Prodaje se naravno i putem interneta, a adresa na kojoj možete kupiti dio povijesnog Alcatraza jest www.savetherock.org.

XS
SM
MD
LG