Linkovi

Koliko košta studij na američkom sveučilištu? - 2003-06-30


Danas će biti riječi o cijeni pohađanja američkih sveučilišta. Od stranih studenata se očekuje da imaju dovoljno novca za plaćanje cijelokupnog studija u Americi, a cijena se može naći na web stranici ili u brošuri svakog fakulteta. U troškove su uračunati školarina, smještaj, prehrana, knjige i ostale potrepštine.

Na primjer, na sveučilištu Colorado u Boulderu strani strudent mora platiti skoro 31 tisuću dolara za svaku godinu studija. Stručnjaci preporučuju stranim studentima da drže na računu u lokalnoj banci dovoljno novca za barem dva mjeseca studiranja.

Ove godine, Sveučilište Colorado pohađa preko tisuću stranih studenata iz više od stotinu država. U načelu, Sveučilište Colorado financijski ne pomaže strane studente, ali dužnosnici napominju da za to postoji mogućnost ako neko od njih pokaže muzičku ili sportsku nadarenost.

Prilikom prijave na fakultet studenti moraju navesti na koji način namjeravaju pokriti trošove svojeg obrazovanja. Na primjer, ako se prijavljujete na Sveučilište Colorado, morate navesti tko će vas izdržavati. Ta osoba ili vi - u slučaju da sami pokrivate troškove, mora potpisati taj dokument te dostaviti dokument iz banke koji potvrdjuje da je to i u stanju učiniti.

Mnogi koledži u Sjedinjenim Državama koštaju puno manje od Sveučilišta Colorado, dok su neki još skuplji. Vaša vlada ili poslodavac vam možda mogu pomoći u pokrivanju dijela troškova. Dobra je ideja tražiti financijsku pomoć barem 18 mjeseci prije nego što planirate započeti studij u Sjedinjenim Državama.

Zanima li vas neka određena tema u vezi sa studiranjem u SAD-u, pošaljite nam e-mail na adresu: studijuamerici@glasamerike.com

XS
SM
MD
LG