Linkovi

Dionice NIKEa narasle za 30 posto u zadnjih 5 mjeseci (28/6/03) - 2003-06-27


Ministarstvo trgovine objavilo je da je prosječni prihod u svibnju narastao za skromnih 0.3 posto, što je ipak više od onoga iz travnja, kada su prihodi rasli za 0.2 posto. Valja napomenuti da se kao prihod ne računa samo plaća, već i zarade od kamata, kao i razne beneficije. Ovaj podatak daje ekonomistima razloga za optimizam, s obzirom da porast prihoda predstavlja dobar temelj za buduću veću potrošnju i samim time za jačanje ekonomije.

S obzirom na prošlomjesečni rast prihoda od 0.3 posto, izgleda da biste bolje prošli da ste novac uložili u kompaniju NIKE! Ta kompanija, najveći proizvođač športske obuće, zabilježila je rast prihoda od 11 posto u posljednjem kvartalu, koji je završio 31. svibnja. U brojevima: NIKE je zaradio $246 milijuna i 200 tisuća dolara u tom poslovnom razdoblju. A što se tiče budućnosti – ni ona ne izgleda loše: od NIKEa je već naručeno robe za isporuku između lipnja i studenog u visini od 4 milijarde i 900 milijuna dolara!

Dakle, onih 90 milijuna dolara koji je NIKE jučer dao košarkašu LeBronu Jamesu na ime ugovora su na neki način već apsorbirani! Još da kažemo da je vrijednost dionica kompanije NIKE u posljednjih pet mjeseci narasla za 30 posto!

XS
SM
MD
LG