Linkovi

Na Wimbledonu - finale, ali samo za film (27/6/03) - 2003-06-27


Na wimbledonskom Središnjem terenu, navijači su klicali i skakali sa svojih mjesta, vijorila se britanska zastava, a na tabli je svijetlio rezultat: pobjeda u pet setova za britanskog tenisača. Jedino: to je bilo snimanje filma "Wimbledon", o prvom britanskom finalisti tridesetih godina prošlog stoljeća. Snimanje jučerašnjih scena odgodilo je početak meča Tima Henmana, koji je, potom, pobijedio Michaela Lladru i ponovno potakao nade Britanaca za mogućim naslovom. Četiri puta u zadnjih pet godina, Henman je stigao do polufinala, ali je svaki puta izgubio od igrača koji bi u finalu osvojio naslov.

A, od jučerašnjih mečeva, izdvojimo još glatku pobjedu Andrea Agassija protiv Larsa Burgsmuellera. U treće kolo plasirali su se Juan Carlos Ferrero, David Nalbadian, te Mark Philippousis. Od nositelja, izgubio je jedino James Blake, koga je eliminirao Sargis Sargisian.

Kod tenisačica, ispale su tri nositeljice: Eleni Daniilidou, Elena Bovina i Elena Likhovtseva. Pobjede su ubilježile Mary Pierce, Justine Henin-Hardenne, Jennifer Capriati, Conchita Martinez, te Serena Williams, koja je, odmah nakon svog single meča, išla igrati u paru sa sestrom Venus. Taj je meč, pri stanju 3-3 u zadnjem setu, prekinut zbog mraka. Dakle, za Serenu - jedan jako dugi dan.

XS
SM
MD
LG