Linkovi

Američki će oglašivači ove godine potrošiti 125 milijardi dolara na reklame! (26/6/03) - 2003-06-25


Maloprodaja trajne robe u Sjedinjenim Državama prošli je mjesec zabilježila pad za 0.3 posto, iako su analitičari predviđali rast od jedan posto. Radi se o proizvodima poput automobila, bijele tehnike, računala, namještaja i slično. Ovo je drugi mjesec za redom da pada maloprodaja trajne robe - priopćilo je Ministarstvo trgovine.

Prodaja novih kuća i stanova dosegla je rekordnu visinu. U svibnju je prodaja kuća povećana za 12,5% u odnosu na travanj. Time svibanj 2003. ostaje zabilježen kao mjesec u kojem je ostvarena rekordna prodaja nekretnina.

Kompanija Oracle najavljuje da će povećati ponudu za kupnju konkurentske tvrtke Peoplesoft. Prva ponuda iznosila je 5 milijardi dolara, druga 6 milijarde i 300 milijuna. Nije objavljeno kada bi Oracle mogao uručiti novu ponudu.

Multimedijska kuća MSNBC izvješćuje da je prodaja piva u istočnom dijelu Sjedinjenih Država znatno pala usljed loših vremenskih prilika. Naime, proljeće je bilo vrlo kišno – u New Yorku je zabilježen rekord u broju kišnih dana, tako da su otpali tradicionalni roštilji, piknici i druženja pored bazena. Samim tim pala je i potražnja za pivom – izvješćuje MSNBC.

I unatoč ovakvih osrednjih vijesti iz područja gospodarstva – još jedan podatak MSNBCa: prodaja promidžbenih oglasa ove godine bilježi rast za skoro 4 posto. Jedna ugledna studija predviđa da će američki proizvođači ove godine potrošiti 125 milijardi dolara na reklame.

XS
SM
MD
LG