Linkovi

'Približite se svojoj ženskoj strani' - nova kampanja za promicanje tenisa (23/6/03) - 2003-06-23


Uoči današnjeg početka jednog od naprestižnijih teniskih turnira, Grand Slama u Wimbledonu, stanje u tom inače mirnom engleskom gradiću nije posve idilično. Tenisači razmatraju organiziranje alternativnih turnira ukoliko velika četvorka Grand Slamova ne izdvoji iz svojih prihoda veći postotak za nagradni fond. Administracije Wimbledona, U-S Opena, Australia Opena i Roland Garrosa za sada na to ne pristaju.

Prema tome, dolazeći Wimbledon će za nagradni fond i dalje izdvojiti samo 15 posto od ukupnog prihoda turnira, a nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji i dalje će biti različite - 965 tisuća dolara za muškog prvaka, a 895 tisuća dolara za žensku osvajačicu naslova. U jednom ustupku moderniziranju, Wimbledon se lišio - kurtoazije! Tenisači i tenisačice više se neće trebati nakloniti prema Kraljevskoj loži, na Središnjem terenu.

Tenisačice, pak, lansiraju vlastitu promidžbenu kampanju. Serena Williams i Jennifer Capriati nose ružičaste majice na kojima piše "Zbližite se sa svojom ženskom stranom". Njihove su majice dio marketinške kampanje koja je počela jučer, a koristit će se porukama na televiziji i u tisku. U tiskanim porukama, recimo, tenis se promiče sloganima poput: "Nekim stvarima dobro dođe dodire ženske ruke", "Servisi koji putuju brže od ogovaranja" i slično.

Među tenisačicama koje sudjeluju u reklamnoj kampanji su sestre Williams i Jennifer Capriati, Kim Clijsters, Justine Henin-Hardenne, Lindsay Davenport, Anna Kournjikova, te Monika Seleš, čiji slogan uključuje šalu na vlastiti račun, to jest na račun zvukova koje proizvodi dok igra.

XS
SM
MD
LG