Linkovi

Besprijekorni izgled Dolly Parton (23/6/03) - 2003-06-23


Popularna country pjevačica Dolly Parton pojavila se prošli tjedan na otvaranju svoje dvorane Dixie Stampede u Tampi na Floridi, neke vrste kombinacije između revija Las Vegasa i rodea. Njena odjeća je bila u stilu američke zastave, a visoke pete bile su u skladu sa zlatnim okruglim naušnicama. Rukavi njezine haljine bili su plavi, prekriveni bijelim zvijezdicama, a s prednje strane bile su crveno bijele pruge. U jednom trenutku 57-godišnja pjevačica je tražila od konja da joj dade poljubac, a potom je rekla glasno u šali "nemoj mi pri tome skinuti periku".

Ova anegdota podsjetila je mnoge na uvijek gotovo besprijekorni izgled ove pjevačice, ali i na muke kroz koje prolazi da bi ga zadržala. Sama Dolly poznata je po uzrečici "jako me puno košta da mogu izgledati ovako prostački". Neki bolji poznavatelji gospođe Parton kažu kako je nikad nitko, osim vjerojatno supruga Carla Deana, nije vidio bez kozmetike i perike. To se odnosi i na njenog dugogodišnjeg menedžera Teda Millera. Izgled Dolly Parton temelji se na zamisli mlade provincijalke o glamouru i uspjela ga je zadržati gotovo četiri desetljeća koliko je aktivna u show-businessu. Periku je počela nositi prije mnogo godina kad je shvatila da njena kosa teško podnosi sve zahtjeve oblikovanja i bojenja.

Međutim, kako se čini, popularna pjevačica je prilično svjesna fame koja prati njezin image, koji ju zapravo čini petnaest godina mlađom negoli što jest, a opetovano je izjavljivala da unatoč svim komplikacijama vezanim uz njezinu šminku, može biti spremna za otprilike pola sata. "Potpuno sam svjesna da moj izgled nekim ljudima djeluje kao karikatura, ali nadam se da će ti ljudi biti u stanju zagledati se ispod površine".

Recimo i to da je Dolly Parton vrlo uspješna poslovna žena teška nekoliko stotina milijuna dolara. Vlasnica je popularnog tematskog parka Dollywood, u saveznoj državi Tennessee, jedne izdavačke kuće, dvije televizijske postaje i jedne kompanije za produkciju filmova. Među planovima za blisku budućnost ove pjevačice su glavna uloga u filmu o Mae West, za koju će vjerojatno morati promijeniti i svoju vrlo prepoznatljivu periku.

XS
SM
MD
LG