Linkovi

Amazon.com isporučio više od milijun primjeraka knjige 'Harry Potter i Velered Feniksa' (22/6/03) - 2003-06-22


Internetska knjižara Amazon.com odaslala je jučer više od milijun primjeraka nove knjige autorice J. K. Rowling, "Harry Potter i Velered Feniksa". Time će subota ostati upamćena kao dan najveće distribucije u povijesti internetskog trgovanja. Prethodni rekord, - 410 tisuća primjeraka -, nosila je četvrta knjiga iz serije o tinejđerskom čarobnjaku Harryju Potteru.

U pet distribucijskih centara kompanije Amazon.com, - u Kansasu, Kentuckyju, Delawareu i Nevadi -, posebne ekipe uposlenika nekoliko posljednjih dana pakirale su knjige u posebne zeleno-bijele kutije, na kojima se isticalo upozorenje da nije dozvoljena isporuka prije subote. Doduše, dvije su knjige bile isporučene greškom već u petak.

Pottermanija je zahvatila čak i glavne isporučitelje paketa - Poštansku službu i FedEx. Neki su poštari čak nosili sokne u stilu Harryja Pottera dok su raznosili više od 700 tisuća paketa s knjigama. FedEx je, sa svoje strane, uz raznošenje 400 tisuća paketa, poklonio tisuću primjeraka knjige "Harry Potter i Velered Feniksa" dječjim odjelima osam bolnica u Sjedinjenim Državama.

XS
SM
MD
LG