Linkovi

General Electric postigao sporazum sa sindikatom (19/6/03) - 2003-06-19


Američka tvrtka General Electric Co., postigla je preliminarni sporazum s vodstvom sindikata, o planiranom rastu plaća te zdravstvenim i mirovinskim beneficijama za uposlenike.

Sindikat djelatnika zaposlenih u elektroničkom i komunikacijskom sektoru sporazum će na glasovanje dati svom članstvu, krajem ovog mjeseca. Sporazum se odnosi na radna prava više od 24 tisuće sindikalno organiziranih, ali i djelatnika koji nisu članovi sindikata. Sporazum predviđa kompenzaciju za oko 150 tisuća djelatnika GE-a u Sjedinjenim Državama, u vrijednosti od 1.7 milijardu dolara.

Glavne točke ugovora odnose se na poštivanje prije postignutog sporazuma o povećanju plaća, no rast će biti nešto sporiji nego što je to prethodno bilo dogovoreno. General Electric će svojim namještenicima nastaviti plaćati 82 posto zdravstvenog osiguranja.

General Electric - industrijski konglomerat koji proizvodi više desetaka proizvoda te pruža niz usluga, od financijskih pa do medijskih - pokušao je, očito neuspješno, umanjiti izdatke za zdravstveno osiguranje, tvrdeći da je ekonomska situacija lošija nego u trenutku sklapanja prvotnog sporazuma.

XS
SM
MD
LG