Linkovi

Beckhamov prijelaz u Real Madrid izazvao medijski cirkus (18/6/03) - 2003-06-18


Potvrda o prijelazu Davida Beckama iz Manchester Uniteda u Real Madrid izazvala je diljem svijeta pravi medijski cirkus.

U Španjolskoj, jedan je ushićeni televizijski novinar poželio "dug život novom kralju”. Španjolski dnevni listovi donijeli su vijest o Beckhamovom transferu na naslovnicama, a španjolski sportski komentatori već spekuliraju o njegovoj budućnosti u novom klubu. Kako ističu, Beckham će se naći u elitnom Realovom klubu nogometaša koji dobivaju 12 milijuna eura po sezoni, kao što su Raul, Figo, Zidane i Ronaldo. Uklapanje u takvu ekipu super-zvijezda neće biti lako – zaključuju mnogi.

U Japanu, kamo je Beckham otišao na promotivnu turneju, njegov dolazak u Tokio, gdje su ga dočekale stotine ljubitelja, prenosila je televizija. U Britaniji, međutim, ljubitelji nogometa tuguju zbog odlaska kapetana Uniteda.

Real Madrid, koji je devet puta ponio naslov europskog prvaka, pretekao je Barcelonu u natjecanju za Beckhama, ponudivši za tog 28-godišnjeg nogometaša 35 milijuna eura, odnosno 41 milijun dolara. Beckham je pomogao Manchesteru da osvojio šest od svojih osam titula europskog prvaka u posljednjih 11 godina. U tom je klubu, inače najbogatijem na svijetu, Beckham zarađivao 143.000 dolara tjedno, a njegova ukupna vrijednost procjenjuje se na gotovo 80 milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG