Linkovi

U Wimbledonu, Lleyton Hewitt i Serena Williams prvi nositelji (17/6/03) - 2003-06-17


Objavljeni su nositelji skupina na Otvorenom teniskom prvenstvu Engleske, u Wimbledonu, koje počinje slijedeći ponedjeljak, dok će raspored mečeva biti objavljen danas.

Prvi nositelji su: kod muškaraca Lleyton Hewitt, a kod žena Serena Williams. Andre Agassi je drugi nositelj unatoč tome što je na rang listi ATP-a pretekao Hewitta i sada je na prvom mjestu. Dalje slijede: Juan Carlos Ferrero, pobjednik Roland Garrosa, Roger Federer, te Andy Roddick. Po tradiciji, Lleyton Hewitt će prvi meč odigrati na glavnom terenu.

Kod tenisačica, nakon Serene Williams, slijedeće nositeljice su: Kim Clijsters, Justine Henin-Hardenne, te, kao četvrta, Venus Williams. Prema takvom rasporedu, sestre Williams se mogu međusobno ogledati i prije finala.

Wimbledon se pri dodjeli nositelja skupina ne pridržava točno rangiranja ATP-a i WTP-a zbog specifičnosti travnatih terena. Tako je primjerice Tim Henman, inače 29. u svjetskom poretku, na Wimbledonu 10. nositelj.

Što se odustajanja od wimbledonskog turnira tiče, najnovije je ono Monike Seleš, zbog ozljede. Već ranije svoje je odustajanje objavila Anna Kournjikova, a jučer su to isto učinili i Carlos Moya i Tommy Haas, svi isto tako zbog ozljeda.

XS
SM
MD
LG