Linkovi

Pomirene dvije najpoznatije zavađene obitelji u Sjedinjenim Državama (16/6/03) - 2003-06-15


Potomci obitelji Hatfield i McCoy – najpoznatijih zavađenih obitelji u Sjedinjenim Državama – simboličkom su gestom okončali svoj spor, koji je trajao preko stotinu godina. Predstavnici današnjih naraštaja ove dvije obitelji iz gorja Appalachian okupili su se tijekom vikenda u Pikevilleu u saveznoj državi Kentucky da bi potpisivanjem primirja službeno okočali spor koji je među njima planuo još u 19. stoljeću.

Reo Hatfield iz Waynesboroa u saveznoj državi Virginiji, idejni začetnik ideje o potpisivanju zajedničke izjave o miru, izjavio je da se, ukoliko se Hatfieldi i McCoyi mogu pomiriti, pomiriti može i bilo tko drugi. Najmanje je 12 ljudi poginulo u oružanom okršaju između pripadnika ove dvije obitelji, koji je izbio, kako se vjeruje, zbog spora oko jedne svinje.

Guverner Kentuckya Paul Patton i guverner savezne države West Virginije Bob Wise također su potpisali proklamacije, kojim se 14. lipnja proglašava Danom pomirenja između Hatfielda i McCoya. Hatfieldi su podrijetlom iz West Virginije, a McCoyi iz Kentuckya.

XS
SM
MD
LG