Linkovi

Hollywood Homicide (15/6/03) - 2003-06-14


Hollywood homicide akcioni je film u kojem Harrison Ford pokazuje i svoju duhovitu stranu. On igra Joea Gavilana, iskusnog detektiva u odjelu za najteže zločine pri policijskoj postaji u Hollywoodu. Gavilano u "fušu" trguje s nekretninama i upravo bezuspješno pokušava prodati jednu precijenjenu kuću u sve zapuštenijoj četvrti Hollywood Hillsa, Mount Olympusu. Usporedo s tim poslovnim izazovom, Joe Gavilano ima novu djevojku. A povrh svega toga, Gavilano zajedno s partnerom, kojeg glumi Josh Hartnett, pokušava razriješiti zapletene slučajeve ubojstva.

Harrisonu Fordu ovo nije prva uloga policajca. 1985.godine igrao je u trileru “Svjedok”. No, u novom je filmu, kako kaže, otkrio cijeli niz osobina detektiva Joea Gavilana koje su mu i osobno odgovarale:

“Gavilano podsjeća na mnoge ljude koje poznajem… nalik je mnogim policajcima koje znam. Ima i mnoge moje osobine. Mislio sam da je u pitanju vesela osoba…pokazalo se da je izložen velikom pritisku…sve što ima ovisi o toj kući na Mount Olympusu. Istragu protiv njega pokrenuo je bivši mladić njegove nove djevojke i sve se počinje urušavati – što je, naravno, dobra podloga za komediju.”

Josh Hartnett jedna je od zvijezda u usponu. Priznaje da je u početku imao tremu, s obzirom da je snimao film s Harrisonom Fordom, uz čije je filmove odrastao.

“Zanijemio sam. Rođen sam ubrzo nakon prvog prikazivanja 'Rata zvijezda'. Na jednom od prvih sastanaka mog oca i moje buduće pomajke, nagovorio sam ih da gledamo 'Povratak Jedija'. Imao sam tek deset godina i 'Indiana Jones' je za mene bio nešto veličanstveno. … I kad sam nakon svega toga upoznao Harrisona - ostao sam bez riječi…Naravno, s vremenom sam shvatio koliko je zapravo blesav i od tada se odlično slažemo.”

Joshu Hartnettu su 23 godine, a Harrison Ford će u srpnju navršiti 61. No, Ford i dalje voli akciju i – kako kaže – uživa u jurnjavi, trčanju, padanju, skakanju.

U ostalim ulogama nastupaju Isaiah Washington, Lena Olin, Bruce Greenwood i Martin Landau. Redatelj i ko-autor scenarija je Ron Shelton.

XS
SM
MD
LG