Linkovi

Bill Clinton razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika New Yorka? (14/6/03) - 2003-06-14


Iz New Yorka stižu nove reakcije na medijska izvješća da bivši predsjednik Bill Clinton, navodno, razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika tog grada.

Gradonačelnik New York Cityja, republikanac Michael Bloomberg izjavio da je “Bill Clinton dobrodošao kada je u pitanju kandidatura, međutim da će na izborima sigurno izgubiti.”

Sam Bill Clinton izjavio je da ne želi biti gradonačelnik, međutim mediji ipak o tome stalno pišu. Prvi je o tome pisao mjesečnik Washington Monthly, pozivajući se na neimenovane prijatelje bivšeg predsjednika. Potom su o ovome pisali neki kolumnisti – primjećujući da je teško povjerovati da bi se Clinton na ovo odlučio jer, kao prvo, uopće ne živi u New York Cityju, već u jednom obližnjem gradiću.

Također, mediji podsjećaju da se New York često dičio, recimo to tako, “živopisnim gradonačelnicima” – što se ne može reći za prilično dosadnog Michaela Bloomberga. “Sama ideja da bi Bill Clinton mogao ući u gradsku vijećnicu prilično je uzbudljiva. Naime, u vijećnici bi moglo opet postati zabavno” – piše kolumnistica gradske rubrike New York Timesa.

Izbori za gradonačelnika New Yorka održavaju se 2005. godine.

XS
SM
MD
LG