Linkovi

Ančić izgubio na Queens Club turniru, a Ivaniševićev nastup u Wimbledonu upitan (13/6/03) - 2003-06-13


Stižu već i wimbledonske vijesti. Goran Ivanišević nije siguran da će moći nastupiti slijedećeg tjedna u Nottinghamu, jer je ozlijedio ligamente koljena tijekom treninga s Mariom Ančićem. Isto tako postaje upitno hoće li doći u obzir nastup na Wimbledonu za koji se Ivanišević nadao da će dobiti "wild card".

A, kad smo kod "wild card" natjecatelja za Wimbledon, tu su se našle i sestre Williams kao par, premda su prošlogodišnje pobjednice u ženskim parovima. Naime, Venus nije rangirana u parovima, pa tako nije mogla ići izravno u izvlačenje.

"Wild card" je dodijeljen i Corini Morariu, koja se vraća u tenis nakon što je bila dijagnosticirana i liječena od leukemije. Prije toga, s Lindsay Davenport je pobijedila u parovima, 1999. Od mladih snaga, tu je ruska zvijezda u usponu, 16-godišnja Maria Sharapova.

Što se jučerašnjih zbivanja u tenisu tiče, na turniru Kraljičinog kluba, u Londonu, tradicionalnom zagrijavanju na travi uoči Wimbledona, prvi i treći nositelj, Lleyton Hewitt i Andy Roddick plasirali su se u četvrtfinale, ali je Mario Ančić izgubio od Francuza Anthonyja Dupuisa.

Lleyton Hewitt, inače prošlogodišnji pobjednik ovog turnira, preživio je 21 asa dvometarskog Belgijanca Dicka Normana i u četvrtfinalu ga čeka meč protiv Sebastiena Grosjeana.

Andy Roddick, poznat po svojim jakim servisima, igrao je protiv Grega Rusedskog, kojemu još uvijek pripada rekord najbržeg servisa - 239,8 kilometara na sat. Roddick je zamalo oborio taj rekord svojim najbržim jučerašnjim servisom - 236,6 kilometara na sat. Na koncu, pobjedu je odnio Amerikanac, kojega u četvrtfinalu čeka još jedan teški server, Taylor Dent.

Drugi nositelj turnira Andre Agassi u samo 48 minuta meča glatko je eliminirao bivšeg wimbledonskog prvaka Richarda Krajiceka. O drugih rezultata, Sebastien Grosjean je pobijedio Australca Todda Reida, Tim Henman Francuza Cyrila Saulniera, a Belgijanac Xavier Malisse Švicarca Marca Rosseta, dok je Taylor Dent pobijedio Nizozemca Sjenga Schalkena.

XS
SM
MD
LG