Linkovi

Woody Allen miri Ameriku i Francusku (12/6/03) - 2003-06-12


Glasoviti američki redatelj Woody Allen odlučan u namjeri da izgladi probleme u odnosima između Sjedinjenih Država i Francuske, pa čak ako to znači da pred televizijskim kamerama pojede porciju pommes frittesa i poljubi svoju suprugu – i to, kako Amerikanci kažu, na “francuski način”.

Francuski turistički djelatnici ponudili su popularnom režiseru i glumcu da nastupi u promotivnom televizijskom videu u kojem poziva Amerikance da posjete Francusku te da se ne obaziru se očigledne razlike glede rata u Iraku.

U video-reklami pod naslovom "Hajde da se ponovno zaljubimo", Woody Allen kaže kako “ima mnogo spornih stvari u odnosu dviju zemalja, ali da se nada da će se moći nastaviti” - po njegovim riječima – "jedno veliko, veliko prijateljstvo".

Posljednjih mjeseci, mnogi su Amerikanci bili ozlovoljeni francuskim stajalištem glede rata u Iraku. Zbog toga je u Sjedinjenim Državama bilo sporadičnih bojkota francuske robe, a bilo je i simboličnih, gotovo luckastih poteza, poput preimenovanja određenih jela, primjerice pommes frittesa, ovdje poznatih kao "french fries" - u "Freedom fries."

XS
SM
MD
LG