Linkovi

Republikanci protiv službene istrage (12/6/03) - 2003-06-12


Većina republikanaca u Kongresu odbacuje zahtjeve demokratskih zastupnika da se povede službena istraga o tome kako je administracija predsjednika Busha koristila obavještajne informacije o oružjima masovnog uništenja u Iraku.

Obavještajni podaci o postojanju iračkog kemijskog i biološkog naoružanja bile su glavni argument za napad na režim Saddama Husseina.

Na tiskovnoj konferenciji, predsjedatelj senatskog Odobra za obavještajne djelatnosti Pat Roberts je izjavio kako "nema dokaza da je učinjeno išta krivo i da će biti dostatna uobičajena procedura kontrole."

Senator Roberts je izjavio da će njegov odbor pregledati obavještajne podatke koji su bili na raspolaganju prije rata o iračkim oružjima za masovno uništavanje i vezama s terorističkim organizacijama.

Senatski Odbor za oružane snage također o ovom pitanju provodi istragu iza zatvorenih vrata. Vodeći demokrati u Kongresu su pozvali na službenu istragu o tome da li se možda manipuliralo obavještajnim podacima, kako bi se dobila podrška za rat.

XS
SM
MD
LG