Linkovi

Na turniru Queens Cluba, Ančić pobijedio, a Ivanišević izgubio (10/6/03) - 2003-06-10


Za tenisače nema odmora. Već počinju turniri na travi koji ih zagrijavaju za Wimbledon, koji počinje 23. ovog mjeseca. U Londonu, na turniru Queens Club, Goran Ivanišević nije imao sreće - nakon 48 minuta, sav u bolu i bez dovoljno vježbanja uoči turnira, izgubio je od Jana Vaceka s 2-6, 2-6. Operacija na stopalu, u travnju, onemogućila mu je hod čitavih 11 tjedana, što se sada vidi na terenu. U mnogo sretnijem meču, Mario Ančić je pobijedio Austrijanca Juliana Knowlea sa 6-2, 6-1.

Drugi bivši prvak Wimbledona, Richard Krajicek, bio je bolje sreće - već u prvom kolu je eliminirao vrlo teškog protivnika, Marka Philippoussisa sa 7-6, 6-3. U drugim mečevima prvog dana ovog turnira, Jan-Michel Gambill je iznenadio Thomasa Enquista, a Francus Anthony Dupuis je eliminirao Waynea Arthursa. Greg Rusedski je trebao tri seta da pobijedi Amerikanca Robbyja Gineprija. Lleyton Hewitt i Andre Agassi jučer nisu imali mečeve.

Tenisačice vježbaju travnate terene u Birminghamu. Prvoga dana, plačući je s terena otišla Anna Kournjikova, koja je tokom vježbanja pogoršala svoju ozljedu leđa. Zbog te ozljede, Kournjikova nije igrala ni na jednom WTA turniru već dva mjeseca, te je na rang listi pala na 77. mjesto.

Na turniru u Birminghamu, prva je nositeljica Elena Dementijeva, dok prošlogodišnja pobjednica Jelena Dokić ne nastupa. Ozbiljne pretendentice na naslov bit će i Amerikanke Lisa Raymond i Alexandra Stevenson. Martina Navratilova igra u ženskim parovima s Alicijom Molik, u pripremama za pokušaj izjednačenja rekorda Billie Jean King od 20 wimbledonskih naslova.

XS
SM
MD
LG