Linkovi

Mjuzikl 'Hairspray' osvojio osam Tonyja (9/6/03) - 2003-06-09


Uzbuđenje uoči sinoćnje dodjele nagrada Tony bilo je veće nego nekoliko ranijih godina, jer su se natjecale predstave koje su, koliko različite, toliko i sve odlične. "Hairspray", "Izvedi me na utakmicu", te "Dugo putovanje u noć" smatrani su glavnim favoritima, svaki u svojoj kategoriji - mjuzikli, drame, te nove postave starih predstava.

Što se glumaca u mjuziklima tiče, konkurencija nije bila nimalo blaža. Harvey Fierstein, iz "Hairspraya", i Antonio Banderas, kao talijanski redatelj-ženskar, u "Devetki", smatrani su vodećima u muškoj konkurenciji. Nagradu je odnio Harvey Fierstein za ulogu transvestita u "Haisprayu".

Među glumicama, pitanje je bilo: hoće li svog trećeg Tonyja u mjuziklu odnijeti veteranka Bernadette Peters, za ulogu majke u "Ciganima" ili mlada Marissa Jaret Winokur, kojoj je uloga u "Hairsprayu" broadwayski debi. Tonyja je na koncu odnijela Marissa.

Stvar je bila nešto jednostavnija kod glavnih glumaca u kategoriji drame. Vanessa Redgrave i Brian Dennehy odnijeli su Tonyje za svoje uloge u drami "Dugo putovanje u noć". Ova je drama odnijela i Tonyja za najbolju novu postavu jedne stare predstave. U kategoriji obnovljenog mjuzikla, Tony je pripao predstavi "Devetka".

I, na kraju, najboljim mjuziklom sezone proglašen je "Hairspray", a najboljom dramom "Izvedi me na utakmicu", pripovijest o homoseksualnom igraču bejzbola.

XS
SM
MD
LG