Linkovi

Roland Garros: danas muško finale (8/6/03) - 2003-06-08


Otvoreno tenisko prvenstvo Francuske, na terenima Roland Garrosa, u Parizu, jučer je donijelo krasan meč u ženskom finalu, a danas donosi podjednako zanimljivo muško finale.

Justine Henin-Hardenne, koju je prošle godine eliminirala već u prvom kolu jedna kvalifikantica, svojoj sunarodnjakinji Kim Clijsters nije dala mnogo šansi. Prvi je set dobila sa 6-0. U drugom setu, Clijsters je imala nekoliko break lopti, ali je iskoristila malo, tako da je i taj sa 6-4 pripao Justine Henin-Hardenne. Novinari su prokomentirali da je ovogodišnje žensko finale bilo osveta tehnike nad snagom, jer niti jedna od finalistica nije posebno visoka, ni snažna. Dapače, Justine Henin-Hardenne je visoka metar i šezdeset, odnosno u svijetu tenisa smatra se sićušnom.

Obje su Belgijanke vrlo mlade. Henin-Hardenne je navršila 21 godinu prije tjedan dana, a Kim Clijsters upravo danas, kada s Ai Sugiyamom, nastupa u finalu ženskih parova, ima dvadeseti rođendan.

Muško finale donosi Martina Verkerka, koji do ovog turnira nije ubilježio niti jedan dobijeni meč na nekom većem turniru, protiv Juana Carlosa Ferrera, prošlogodišnjeg gubitnika u finalu Roland Garrosa. Inače, Verkerk je, ne sluteći ovakav uspjeh, još prošle godine obećao da će nastupiti na jednom klupskom natjecanju kod kuće, u Nizozemskoj, slijedeći tjedan. Kako god završio današnji meč, taj će lokalni turnir naglo imati u svojim redovima svjetsku zvijezdu.

XS
SM
MD
LG