Linkovi

Danas će papa beatificirati Mariju od Propetog Isusa Petković (6/6/03) - 2003-06-06


Danas će sveti otac beatificirati službenicu božju Mariju od Propetog Isusa Petković. Sam obred dogodit će se na početku mise, nakon čina pokajanja, kad će na oltarnom prostoru biti otkrivena slika nove hrvatske blaženice, a vjernici će u procesiji sa svijećama i cvijećem na oltar prinijeti relikvijar s relikvijama Marije od Propetog.

Stotine tisuća vjernika molit će se papom Ivanom Pavlom drugim tijekom njegova petodnevnog posjeta Hrvatskoj. Po svom dolasku na Krk sveti je otac izjavio jučer kako se nada da će Hrvatska postati dio velike europske obitelji nakon godina rata i komunističke vladavine.

U Zračnoj luci Papu su dočekali i pozdravili predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, zagrebački nadbiskup msgr. Josip Bozanić i krčki biskup Valter Župan. Svetog Oca dočekali su u ime Vlade - premijer Ivica Račan s potpredsjednicima Goranom Granićem, Slavkom Linićem, Antom Simonićem i Željkom Antunović, te ministar vanjskih poslova Tonino Picula i hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Franjo Zenko.

U ime Hrvatskog sabora Papu su dočekali predsjednik Zlatko Tomčić, te potpredsjednici Baltazar Jalšovec i Zdravko Tomac.

XS
SM
MD
LG