Linkovi

Film tjedna: 'U potrazi za Nemom' (2/6/03) - 2003-06-01


Film tjedna danas nas vodi u morske dubine. Radi se o novom obiteljskom animiranom filmu koju su snimili Pixar Animation Studio i kompanija Walt Disney - "Finding Nemo", odnosno "U potrazi za Nemom".

Nemo je mlada ribica koja želi vidjeti svijet i izvan granica područja u kojem se izmrijestila. Kada je jedan od ronilaca koji je lovio u tom dijelu podmorja uhvatio Nema, njegov otac Marlon daje se u pravu oceansku odiseju.

Kompanija Pixar Animation postavila je standarde u filmskoj animaciji filmovima “Toy Story”, “A Bugs Life” i “Monsters Inc.”, pa se i ovdje publika može susresti s izuzetnim animacijskim ostvarenjem. Scenarist i redatelj filma “Finding Nemo” Andrew Stanton kaže da se već duže vremena bavio mišlju da snimi film koji bi ispričao priču o životu u podmorju.

Albert Brooks predvodi ekipu koja je dala glasove animiranim likovima. Medjutim, prava zvijezda showa je Nemova pratilja kojoj je glas dala glumica Ellen Degeneres.

Nemo je u medjuvremenu dospio u jedan akvarij koji ukrašava ured poslovne zgrade, iz koje se pruža pogled na luku grada Sydneya. O radnji vam više ništa nećemo reći. Ali je zato zanimljivo spomenuti lik morskog psa koji se nastoji odviknuti od ribe na jelovniku, koristeći mantru "ribe su prijatelji, a ne hrana". Glas morskom psu dao je Barry Humphries. A, skladbu iz filma “U potrazi za Nemom”, pjeva Robin Williams.

XS
SM
MD
LG