Linkovi

Popularnost predsjednika Busha pala sa 65 na 61 posto (1/6/03) - 2003-06-01


Najnovije ispitivanje javnog mnijenja časopisa Newsweek pokazuje da je popularnost predsjednika Busha pala sa 65 na 61 posto. Anketa je pokazala da američki predsjednik uživa veliko povjerenje za način na koji se nosi s pitanjima nacionalne sigurnosti i vanjske politike, ali ne uživa istu razinu povjerenja kad je riječ o domaćim pitanjima.

Među ispitanicima, 72 posto odobrava nastojanja predsjednika Busha u borbi protiv terorizma, a 59 posto njih smatra da vodi ispravnu politku glede sukoba između Izraela i Palestinaca. Međutim, samo 46 posto Amerikanaca podržava način na koji se predsjednik nosi s uspavalim američkim gospodarstvom. Njegovo nedavno smanjenje poreza odobrava samo malo više od polovice ispitanika – njih 51 posto.

Inače, prema ovoj anketi, zabrinutost zbog terorizma veća je nego ikad nakon terorističkih napada od 11. rujna. Čak 85 posto ispitanika smatra da je novi teroristički napad na Sjedinjene Države vrlo ili ponešto vjerojatan. Ispitivanje Newsweeka uključuje pogrešku od plus ili minus 3 posto, a provedeno je na tisuću i devet odraslih osoba, u četvrtak i petak.

XS
SM
MD
LG