Linkovi

Powell: SAD će nastaviti podržavati europski jugoistok (28/5/03) - 2003-05-28


U poruci upućenoj sudionicima Regionalnog stola Pakta o stabilnosti u Cavtatu, američki državni tajnik Colin Powell izjavio je da njihove zemlje mogu računati na daljnju podršku i pomoć Sjedinjenih Država.

«Transformacije koje su ostvarili narodi jugoistočne Europ» – kaže se u poruci – «služe kao jasan primjer što međunarodna zajednica može ostvariti kada djeluje zajednički». Državni tajnik Powell nadalje je istaknuo da je transatlantsko partnerstvo na jugoistoku Europe snažno, dodavši: «Znamo da se težnje zemalja jugoistoka Europe mogu ostvariti samo uz daljnju američku pomoć i suradnju.»

Mnogo je toga učinjeno, no još mnogo tek treba učiniti, kaže gospodin Powell, dodajući: «Treba uhvatiti ratne zločince i članove organiziranog kriminala koji su još uvijek na slobodi. Treba se boriti protiv korupcije i omogućiti povratak izbjeglica. Treba se boriti protiv trgovine ljudima i provesti ekonomske reforme.» «U svemu tome,» kaže se u poruci gospodina Powella, «možete računati da će Sjedinjene Države biti uz vas.»

XS
SM
MD
LG