Linkovi

Svemogući Bruce (26/5/06) - 2003-05-25


Kad Jimm Carrey snimi film onda je to znak da ćemo se smijati, a smijeh je dobar. Zaista dobar, jer snižava čak i kolesterol. A, ako to može učiniti svakom čovjeku koji gleda njegov film onda je Jimm Carrey prilično moćan čovjek. Kad je u stanju ama baš sve učiniti onda mu je ime Bruce Almighty ili Svemogući Bruce. To je, naime, naziv najnovijeg filma u kojem Jimm Carrey glumi zajedno s Jennifer Aniston i Morganom Freemanom.

Jim Carrey za sebe tvrdi da je vjernik, a možda mu molitve pomognu da njegov najnoviji film bude u vrhu gledanosti ovog prvog vikenda prikazivanja. Bruce Almighty je, naime počeo igrati u kinima u vrijeme kada Matrix Reloaded već drugi tjedan ne silazi s liste najglednijih i s liste filmova s najvećom zaradom. Matrix je samo u prva četiri dana prikazivanja zaradio rekordnih 134 milijuna i 400 tisuća dolara.

Međutim, ni filmovi Jimma Carreya nisu loše prolazili na kino blagajnama i uglavnom su zarađivali preko 100 milijuna dolara. U filmu Svemogući Bruce Carrey se vraća fizičkoj komediji, što je ona vrsta komedije koja ga je i napravila slavnim. Sjećate se filma Maska?

U novom filmu Carrey igra novinara Brucea Nolana koji živi u Buffalu i koji želi raditi kao voditelj TV dnevnika. Jednog dana sve mu je krenulo naopako – pas mu se pomokrio u automobilu, imao je prometni udes, izgubio je posao…a, onda je sam sebe upitao: Bože, zašto baš ja?

Onda u priču ulazi Morgan Freeman, koji glumi, ni manje ni više, nego Boga! On Bruceu jednostavno daje svu svoju moć i odlazi na odmor! Bruce ispočetka misli da nije ni tako loše imatu svu moć. Naučio je svog psa da mokri u WC~u, kupuje novi Ferrari, vraćen je čak i na posao i promoviraju ga u voditelja.

Međutim, Bog ima vlastite planove. Bruce uskoro zapada u neprilike sa svojom djevojkom Grace, koju glumi Jennifer Aniston. Cijela situacija navodi Brucea da se pita: što je važno u životu? Temeljna poruka filma glasi - sačuvajte vjeru i stvari će se dovesti u red. Ekipa koja je napravila ovaj film obećava dosta smijeha, a glumački trio Carrey-Aniston-Freeman, morate priznati, zvuči vrlo obećavajuće.

XS
SM
MD
LG