Linkovi

New Jersey poveo protiv Detroita s 3:0 (23/5/03) - 2003-05-23


Prva četvrtina je pokazala da će Netsi igrati “svoju” igru, bez prilagođavanja suparniku. Kanyon Martin je u prvih 12 minuta ubacio 14 poena, a ostatak utakmice dominirao je Jason Kidd. Treća četvrtina je bila prava škola košarke svestranog Kidda. Odličan vođa momčadi, igrač izuzetne inteligencije.

Njegovo košarkaško umijeće urodilo je razlikom od stabilnih 15 poena u korist Netsa i susret je praktično tada bio i odlučen. Rezultat 97:85. Kidd je imao učinak od 34 poena, 12 skokova i šest asistencija. Dakle, New Jersey vodi protiv Detroita 3:0, a i idući se susret igra u New Jerseyu.

Sinoć je održan ovogodišnji NBA draft, odnosno izvlačenje lutrije kako bi se znalo koji će klub dobiti kojeg igrača. U lutriji je sudjelovalo 13 klubova koji su nastojali dobiti trojicu prvih na draftu. To su: LeBron James, Carmelo Anthony i Darko Miličić.

Russ Granik, zamjenik NBA komesara, izvlačio je brojeve i klubove, a svi su čekali da čuju tko dobija prvu trojicu s drafta.

"Prvi izbor na draftu 2003-će godine dobija Cleveland Cavaliers. Drugi – Memphisu, a treći izbor ide Denveru," najavio je.

Dakle, veliki dobitnik ove košarkaške lutrije je Cleveland, najslabije plasirana momčad u ovoj sezoni. Oni će, to je posve izvjesno, uzeti igrača broj jedan LeBrona Jamesa. Memphis, prema ranijem sporazumu, ustupa svoj izbor Detroitu. Za kraj priče o draftu podatak da je LeBron James, koji je tek završio srednju školu, već potpisao ugovor s tvornicom sportske opreme – Nike – za nevjerojatnih 90 milijuna dolara.

Usporedbe radi – Michael Jordan je svoj reklamni ugovor potpisao za dva i pol milijuna dolara. Njegov kasniji utjecaj na američko gospodarstvo iznosio je fantastičnih 10 milijardi dolara, a Jordan je izrastao u najboljeg košarkaša u povijesti te igre. On je, inače, na draftu 1984.godine bio tek treći izbor za kojeg su se opredijelili Chicago Bullsi. Ostalo je košarkaška povijest.

XS
SM
MD
LG