Linkovi

Bush: Borba protiv terorista se nastavlja (17/5/03) - 2003-05-17


Borba protiv terorista al-Qaide će se nastaviti sve dok njihova mreža ne bude razbijena, a svi teroristi izvedeni pred lice prave, poručio je predsjednik Bush.

U svojoj redovitoj tjednoj radio poruci – snimljenoj prije terorističkog napada u Maroku – predsjednik Bush je izjavio da je napad izveden u ponedjeljak u Saudijskoj Arabiji očit podsjetnik da se borba protiv terorizma nastavlja.

"Neprijatelji mira ne miruju no ne mirujemo ni mi. Naša vlada poduzima nezabilježene mjere za obranu zemlje. Od Pakistana, do Filipina i Roga Afrike, mi hvatamo al-Qaidine ubojice."

Gospodin Bush je rekao da je gotovo polovina visokih operativaca al-Qaide uhvaćena ili ubijena od terorističkih napada u rujnu 2001. godine. Predsjednik je dodao da će se akcije za njihovo hvatanje nastvaiti sve dok svi ne budu izvedeni pred lice pravde. U radio poruci kojom je obilježen Dan oružanih snaga predsjednik se zahvalio vojsci na njenom doprinosu u borbi protiv terorizma.

Gospodin Bush je rekao da su akcijama u Afganistanu i Iraku svrgnuti saveznici al-Qaide te da su prekinute izvori financiranja terorista. On je dodao da je zbacivanjem iračke vlasti Saddam Hussein spriječen da teroristima preda oružje za masovno uništavanje. To je bio glavni razlog koji je iznio predsjednik Bush kao razlog za napad na Irak, ali oružje za masovno uništavanje u Iraku još nije pronađeno.

XS
SM
MD
LG