Linkovi

Prva kazališna režija Woodyja Allena (17/5/03) - 2003-05-16


Unatoč dugogodišnje plodne redateljske karijere, Woody Allen sve do sad nije režirao neku kazališnu predstavu. Sad kad je to naposljetku učinio, riječ je zapravo o predstavi od dvije jednočinke koje je popularni redatelj također i napisao – a prikazuje se pod naslovom Piščeva kreativna blokada (Writer's Block). Po pisanju kazališnog kritičara New York Timesa, nije riječ o predstavi koja bi bila posebna u teatarskom univerzumu, pa čak ni u opusu samog Woodyja Allena. Riječ je o jednočinkama koje plaćaju svojevrsni hommage poznatim i klasičnim kazališnim komadima i dramatičarima, međutim, još uvijek se u potpunosti u njima osjeća senzibilitet jednog od najprepoznatljivijih filmskih stvaralaca našeg doba.

Glumačka postava uključuje Paula Reisera, Bebe Neuwrith - popularnu Lilith iz poznate TV serije Kafić nazdravlje – i Jaya Thomasa te predsatvlja, kao takva, tipičnu miješavinu likova na kakve nailazimo u filmovima gospodina Allena. Ono što su gledatelji ove predstave mogli vidjeti na premijeri sinoć u kazalištu Atlantic Stage Company, jest kazališno djelo koje pripada opusu Woddya Allena u punom smislu te riječi, u kojem često nailazimo na ljude koji su jednostavno "prenewyorkocentrični", gdje mlade i lijepe žene neobjašnjivo privlače mnogo stariji muškarci, i gdje se realtivno imućni ljudi bore na parodičan i paranoidan način s mnogo važnijim pitanjima ljubavi i požude.

Prva kazališna režija Woodyja Allena potakla je kritičara New York Timesa da postavi pitanje kako bi redateljska karijera ovog filmskog stvaralaca izgledala da je potekao iz kazališnog milleaua.

XS
SM
MD
LG