Linkovi

Kako se  prijaviti na fakultet? - 2003-05-14


U ranijim nastavcima objasnili smo kako pronaći obrazovno savjetovalište, kao i nova pravila vezana za ulazak i boravak stranaca u Sjedinjenim Državama. Ako imate želju studirati u Sjedinjenim Državama vrijeme je da sastavite popis fakulteta koje vas zanimaju. Izaberite više od jedne škole, voditelji ureda za prijem stranih studenata savjetuju da se treba prijaviti na barem tri fakulteta.

Za početak, potrebno je od fakulteta koji vas zanimaju nabaviti prijavne formulare. Dobro bi bilo poslati zahtjeve za formulare barem dvije godine prije nego što želite otpočeti sa studijem. Adresu prijemnog ureda možete naći u školskom katalogu, publikaciji koja sadrži sve podatke o školi. Tu informaciju također možete pronaći putem interneta na web stranici škole.

Na primjer, Državno svučilište Ohio nudi formulare za prijem na svojoj web stranici. Na sva pitanja možete odgovoriti putem kompjutera i poslati ih školi e-mailom. Ili možete te formulare odštampati, ispuniti ih i poslati poštom. Ako umjesto toga želite da vam škola pošalje formulare poštom, možete na web-stranici ispuniti zahtjev za slanje formulara. Ako nemate na raspolaganju kompjuter, zatražite od škole da vam pošalju prijavni formular poštom. Pismo treba biti čisto, s popisom škola koje ste pohađali te koje ste diplome već stekli. Objasnite što želite studirati i kada namjeravate započeti sa studijem.

Od svake škole dobit ćete ili pismo ili prijavni formular. Popunite prijavu, pošaljite je nazad i pričekajte odluku fakulteta.

XS
SM
MD
LG