Linkovi

Down With Love - homage komedijama iz četrdesetih godina (12/5/03) - 2003-05-11


Seksi komedije još uvijek imaju svoju publiku. Danas predstavljamo romantičnu filmsku priču pod naslovom “Down with Love” ili u slobodnijem prijevodu “Dolje ljubav”.

Renee Zellweger igra ulogu Barbare Novak, koja je 1962. godine došla u veliki grad - gdje drugo već u New York - baš u vrijeme objavljivanja svoje nove knjige.

"Barbara je autorica hit knjige 'Down with Love', koja daje upute ženama kako napredovati u karijeri, odbacujući ljubav i muškarce te tipičnu opsesiju sa spomenutim pojmovima. Vjerojatno bismo je svrstali u feministicu koja je koračala ispred svog vremena" - objašnjava Renee Zellweger.

Partner joj je Ewan Mcgregor, koji glumi novinara i playboya Catchera Blocka, koji uz traganje za novinarskom pričom i ugodnim životom u načelu, iskorištava žene.

Najveću inspiraciju ovom filmskom ostvarenju predstavljale su komedije Rocka Hudsona i Doris Day, od prije četrdesetak godina. Prisjetimo se naslova: “Pillow Talk”, ”Lover Come Back” i “Send me no Flowers”.

Renee Zellweger kaže da se ne radi o parodiji već jednoj vrsti homagea ovim omiljenim likovima. Ewan McGregor pak tvrdi da je za realizaciju ovog filma glumačka ekipa morala ponovno naučiti kako odigrati uloge u onom staromodnom stilu komedije.

David Hyde-Pierce, dobro poznat iz televizijske komedije "Frasier”, gdje igra ulogu doktora Nilesa Cranea, ovaj put glumi nervoznog novinarskog urednika – ulogu koja na neki način podsjeća na uloge Tonyja Randalla od prije četiri desetljeća. U filmu se čak pojavljuje Tony Randall, glavom i bez brade.

Komediju “Down with Love” iliti “Dolje ljubav” režirao je Peyton Reed. Film je gotovo u potpunosti snimljen u studiju, u - kritičari tvrde - "vrlo živim bojama."

XS
SM
MD
LG