Linkovi

NYT: Misteriozna avionska neseća u Kongu (11/5/03) - 2003-05-11


New York Times piše o bizarnoj i zastrašujućoj zrakoplovnoj nesreći u Kongu kada je iz jednog zrakoplova, nakon što su se otvorila stražnja vrata, ispalo više od 120 putnika – vojnika i njihovih obitelji koji su se prebacivali u jednu vojnu bazu.

Times, medjutim, ističe da cijeli slučaj prati mnogo nejasnoća, osobito oko toga koliko se osoba nalazilo u ruskom Iljušinu 76, odnosno koliko je putnika poginulo. Procjene se, naime, kreću od nijednog do sedam te do više od 120 poginulih.

Washington Post piše o frustriranim članovima američke ekipe za kontrolu naoružanja koji napuštaju Irak, a da nisu pronašli ništa od zabranjenog oružja, koje je i bilo povod za američki napad na tu zemlju. 75 pripadnika te stručne ekipe u kojoj se nalaze kemičari, biolozi, nuklearni eksperti, kao i stručnjaci za kompjutere i naoružanje – stigli su u Irak s velikim očekivanjima. Mislili su da će brzo pronaći na stotine tona bioloških i kemijskih agenasa, projektila i raketa s biološkim i kemijskim bojevim glavama, kao i dokaze o pokušaju Saddama Husseina da napravi nuklearnu bombu.

Rat je započet s popisom od 19 lokacija gdje su Iračani, po mišljenju američke vojske, skrivali zabranjeno oružje. Sada su još ostale samo dvije lokacije da se pretraže, a u pretraženih 17 nije pronađeno – ništa.

XS
SM
MD
LG