Linkovi

Oluje u Oklahoma Cityju i Washingtonu (9/5/03) - 2003-05-09


Pregled američkog dnevnog tiska počinjemo s informacijama iz Oklahoma Citya koji je posljednja žrtva u nizu smrtonosnih tornada koji već drugi tjedan pustoše dijelove središnjeg i južnog dijela Sjedinjenih Država.

Razarajući Oklahoma City noćašnji je uragan uništavao kuće, dizao u zrak automobile, kidao električne kablove, čupao drveće…objavljuje “New York Times”. Ozlijeđeno je najmanje 118 osoba, od čega je 20 u kritičnom stanju. Prijavljene su štete na tisuću i pol kuća, a oko 300 ih je potpuno uništeno. Stanovnike tog grada sve je podsjećalo na katastrofalni uragan iz svibnja 1999. godine kada su živote izgubile 44 osobe.

Washington Post piše o drugoj vrsti oluje, onoj koju je izazvao otkaz uručen nikom drugom do Michaelu Jordanu od strane većinskog vlasnika Washington Wizardsa – Abe Pollina – koji je Jordanu ponudio isplatu 10 milijuna dolara u idućih pet godina, kako bi mu isplatio njegov dio Wizardsovih dionica.

Sastanak između Pollina i Jordana trajao je 18 minuta i bio je prepun galame i psovki, a bolje upućeni tvrde da bi bilo i tuče da Jordan nije 39 godina mlađi od vlasnika kluba. Navodno je Abe Pollin vrlo temperamentan čovjek i navodno je on započeo s galamom na što najbolji košarkaš u povijesti nije ostao dužan. Danas su sve lokalne tv i radio postaje ovaj skandal imale kao glavnu temu, a jedna od radio stanica je, u šali, poslala svog reportera na poznati most Key Bridge u Washingtonu, da provjeri hoće li se itko od ljubitelja košarke baciti u rijeku Potomac su očaju zbog Jordanovog napuštanja kluba.

XS
SM
MD
LG