Linkovi

Wizardsi uručili otkaz Michaelu Jordanu (8/5/03) - 2003-05-08


Košarkaška legenda Michael Jordan sinoć je dobio otkaz!

Konsternacija još uvijek traje – svi se pitaju koji je slijedeći potez Michaela Jordana. Sinoć je vlasnik Washington Wizardsa – Abe Pollin neočekivano odlučio prekinuti daljnju suradnju s košarkaškom legendom Michaelom Jordanom, koji je tri i pol godine proveo u washingtonskom klubu. Dakle, sezona igranja za Jordana je završena, a ovim se potezom, on neće vratiti u klub kao izvršni sportski predsjednik. Nakon kratkog sinoćnjeg 30-minutnog susreta s vlasnikom kluba Jordan je izjavio: “Dosad je bilo vrlo jasno da ću se po svršetku igranja, vratiti na mjesto izvršnog sportskog predsjednika. To je definitivno bila moja želja i namjera, no gospodin Pollin me obavijestio da je naš zajednički dogovor jednostrano izmijenjen, a da mene nije unaprijed niti obavijesti niti išta pitao. Taj me stav šokirao, kao i činjenica da nije ponudio nikakve smislene razloge”, ljutito je reagirao Jordan.

Napomenimo, da je Jordan u dvije godine igranja za Wizardse bio atrakcija gdje god se pojavio, a MCI dvorana u Washingtonu bila je redovito rasprodana. Izvori bliski Wizardsima kažu da se neki od igrača nisu slagali s kritikama dobivenim od strane Jordana. No, bitnu je ulogu odigrala i činjenica da se klub nije plasirao u doigravanje, na što je reagirala uprava, koja se očito odlučila suprostaviti Jordanu. Treba napomenuti da je Jordan, otkako je došao u Wizardse, promijenio kompletnu ekipu igrača – ostao je samo jedan. On je izabrao i trenera, no , klub nije polučio velike rezultate…. Nakon sastanka s Jordanom vlasnik kluba Aba Pollina je izjavio:“Igrači koje je Michael birao za Washington Wizardse nisu ispunili njegova očekivanja, ali niti moja. Moje mišljenje je da je Michaelova želja za uspjehom i pobjedama još uvijek prevelika da bi ostao u takvim uvjetima”, naglasio je gospodin Pollina koji je time iznenadio najvećeg košarkaša svijeta.

Ovim je činom, izgleda završen jedan od bogatih dijelova Michaelove karijere, od kojih je sigurno najsjajniji osvajanje šesterostrukog naslova prvaka NBA lige s Chicago Bullsima. Michael Jordan – 40-godišnja košarkaška legenda s nadimkom AIR JORDAN– svoju je karijeru završio s impresivnom statistikom: igrao je u ukupno tisuću i 72 utakmice, postigao je 32 tisuće 292 koša, uz pet tisuća 633 asistencije i šest tisuća 672 skokova. A nakon sinoćnje vijesti – već mu se, naravno, javljaju mnogi klubovi koji ga itekako žele vidjeti u svojim redovima. Jedno je sigurno: Michael Jordan će na neki način ostati dio košarke, dio NBA-a.

XS
SM
MD
LG