Linkovi

Američki PEN objavio imena dobitnika godišnjih nagrada (7/5/03) - 2003-05-06


Američki ogranak PEN-a, međunarodne organizacije pisaca, objavio je u New Yorku imena dobitnika godišnjih književnih nagrada. Među nagrađenima su dramatičari John Guare i Craig Lucas, te esejist William Gass.

Guare, čija su najpoznatija djela drame "Six Degrees of Separation" i "The House of Blue Leaves", te Lucas, autor drama "Longtime Companion" i "Prelude to a Kiss", dobitnici su nagrade koju "autorima u sredini spisateljske karijere" PEN dodjeljuje u suradnji s Zakladom Laura Pels.

Zbirka eseja i kritika Williama Gassa "Test of Time" dobila je i ovogodišnju nagradu američkih književnih kritičara.

Ove godine nagradom američkog ogranka PEN-a nagrađeni su i Rick Moody, za knjigu memoara "The Black Veil", pjesnikinja Dana Levin za zbirku "In the Surgical Theatre", te prevoditelj Donald Keene za prijevode djela klasične i suvremene japanske književnosti.

Dodjela nagrada američkog ogranka PEN-a održat će se 20. svibnja.

Američki ogranak PEN-a najveći je od 132 nacionalna ogranka, koliko ih ima ova međunarodna organizacija pisaca. Osnovan je 1921. godine, s ciljem da "promiče književnost i čitanje vrijedne književnosti, te brani slobodu umjetničkog izričaja diljem svijeta."

XS
SM
MD
LG