Linkovi

Uhvaćena još tri Saddamova suradnika (24/4/03) - 2003-04-24


Američke snage u Iraku uhvatile su još tri visoka dužnosnika svrgnutog režima Saddama Husseina, uključujući i desetog s popisa najtraženijih. Američko Središnje zapovjedništvo priopćilo je da je među uhvaćenima i bivši zapovjednik iračke protuzračne obrane Muzahim Sa'b Hassan al-Tikriti, deseti na popisu 55 najtraženijih Iračana. On je član obitelji Saddama Husseina, te je, kako je javljeno, pomogao u obučavanju lojalnih Saddamovih fedajina.

Američki su vojnici također uhvatili bivšeg iračkog ministra trgovine - koji se nalazi na 48. mjestu liste - dok se bivši šef iračke vojne obavještajne službe sam predao. Do sada je 14 bivših visokih dužnosnika uhvaćeno ili ubijeno.

Američki vojnici pronašli su u jednom zatvoru u Bagdadu - kako se čini - incijale pilota Michaela Scotta Speichera, koji se vodi kao nestao u akciji. Inicijali MSS pronađeni su u zidu zatvora Hakmiyah. Zrakoplov poručnika Speichera oboren je u prvim satima Zaljevskog rata 1991, a prije dvije godine proglašen je "nestalim u akciji", jer nije bilo dokaza da je pri rušenju zrakoplova poginuo.

XS
SM
MD
LG