Linkovi

Disneyev film 'Holes' - magičan poput Harryja Pottera? (18/4/03) - 2003-04-17


Novi film studija "Disney", "Holes", odnosno "Rupe", - snimljen prema istoimenoj nagrađenoj knjizi Louisa Sachara -, možda neće ponoviti uspjeh Harryja Pottera, ali će sigurno slijedeći vikend u kinima stvoriti svoju vlastitu čaroliju.

"Holes" se već pokazao literarnim fenomenom: od 1998. godine iz tiska je izašlo 3 i pol milijuna primjeraka knjige. Na popisu bestsellera lista "USA Today" taj dječji roman zauzima peto mjesto. Roman govori o dječaku Stanleyu Yelnatsu, optuženom za krađu tenisica i poslanom za kaznu u logor za preodgajanje, gdje po čitav dan mora kopati rupe.

U ispitivanju učitelja i nastavnika, koje je kompanija "Walden Media", - koproducent filma -, provela prije dvije godine, pokazalo se da je taj roman bio njihov prvi odabir knjige koju bi trebalo ekranizirati. Kako su rekli, djeca su knjigu obožavala, i u knjižnicama tražila druge slične knjige. Ono što su sama djeca izdvojila kao najbolje u romanu "Rupe" bila je neuništivost duha i volje, koji, na kraju, trijumfiraju nad nedaćama.

Kako bi ekranizacija bila što vjernija literarnom predlošku, scenario za film je napisao sam autor knjige Louis Sachar.

XS
SM
MD
LG