Linkovi

Colin Powell uskoro u Siriji (17/4/03) - 2003-04-17


Državni tajnik Colin Powell uskoro će posjetiti Siriju. Time će se nastaviti – kako je rekao gospodin Powell – “iskren dijalog” između dvije zemlje, u vezi američkih optužbi da Sirija razvija kemijsko naoružanje te da je pružila utočište nekima od pobočnika Saddama Husseina.

Gospodin Powell nije rekao kada odlazi u Damask, što će biti njegov prvi posjet Siriji u posljednjih godinu dana. U izjavi za Associated Press, gospodin Powell je rekao da očekuje “nastavak živog diplomatskog dijaloga”, u vezi američke zabrinutosti da je Sirija pružila utočište nekima od čelnika režima Saddama Husseina.

"Iskreno i otvoreno smo im rekli da nije u njihovom interesu da pomažu ljudima koji bježe iz Iraka i u njihovoj zemlji pronalaze utočište" - rekao je gospodin Powell.

Dužnosnici Državnog tajništva rekli su da će posjet Siriji možda biti dio šire turneje po regiji, s ciljem predočavanja novih međunarodnih smjernice za postizanje mira između Palestinaca i Izraela. Do toga će doći nakon što bude potvrđen izbor prvog palestinskog premijera. “Nakon što Palestinci dobiju reformirano čelništvo, Sjedinjene će Države biti mnogo aktivnije u mirovnim naporima” – rekao je Colin Powell.

XS
SM
MD
LG