Linkovi

Mobiteli 'protjerani' s Broadwaya (14/4/03) - 2003-04-13


Na Broadwayu za vrijeme kazališnih i kino predstava ili koncerata više neće zvoniti mobiteli - barem ne legalno! Gradska skupština New York Cityja zabranila je uporabu celularnih telefona u mnogim javnim objektima u želji da poboljša kvalitetu života.

Novi zakon zabranjuje uporabu mobitela u "kazalištima, osim ako se ne radi o predstavama na otvorenom, kao i u kinima, koncertnim dvoranama, knjižnicama ili galerijama, ali i u drugim javnim objektima gdje se održavaju glazbene, plesne i kino predstave, kao i javna predavanja."

Newyorška je gradska skupština glasovanjem poništila veto gradonačelnika Michaela Bloomberga, koji je tvrdio da se ova zakonska odredba neće moći primjeniti. Kazna za ilegalno korištenje mobitela je 50 dolara.

Zabranu su predložili vlasnici kazališta i kino dvorana, nakon što su se posjetitelji žalili na korisnike mobitela.

No, odredba o zabrani korištenja mobitela u kazalištima, kinima i koncertnim dvoranama sadrži i priličnu "rupu u zakonu" - uporaba mobitela i dalje je dopuštena u samoj Gradskoj skupštini New York Cityja, bez obzira na činjenicu da je upravo ona mjesto često žustrih ali i apsurdnih raspri, koje se ponekad mogu usporediti s - kazališnom predstavom.

XS
SM
MD
LG