Linkovi

Jerrry Crause, menadžer Chicago Bullsa podnio ostavku (8/4/04) - 2003-04-08


Bio je slavljen, bio je kritiziran, voljen i omrznut. Ime mu je Jerry Krause i više nije glavni menadžer Chicago Bulls-a. Dao je ostavku iz zdravstvenih razloga. Jerry Krause je imao ključnu ulogu u stvaranju “košarkaške dinastije” koju su predvodili Phil Jackson i Michael Jordan. Šest puta NBA prvaci, a on sam je dva puta bio proglašavan menadžerom godine. Osim Jordana i Pippena u Bullse je svojedobno doveo i Dennisa Rodmana i Tonija Kukoča, koji su odigrali vrlo, vrlo značajne uloge u nekoliko šampionskih godina.

Onda je došla 1999-ta godina, Krause nije više htio produžiti ugovor sa Scottiem Pippenom. Njega je, naime “kupio” za male novce i vezao ga dugogodišnjim ugovorom. Svi koji su dolazili nakon Pippena u Bullse, a bili su dobro igrači, no ne baš dobri kao Scottie, imali su i veću plaću, i Dennis i Toni i Ron Harper. Kada je napokon po Pippena vrlo nepovoljan ugovor istekao, Krause nije bio voljan odriješti klupsku kesu i rekao je Pippenu: možeš ići. No, time je, zapravo razbio vlastitu dinastiju. Jer onda je Jordan rekao: ja neću igrati bez Scottiea, trener Jackson je izjavio: ja sam ionako umoran, Rodman je dovikivao: bolje mi je ići na zabave i snimati filmove nego igrati bez Michaela i Pippena.

Sve se raspalo, a igrači su na Jerry-a Krause-a pobacali sve što se riječima “prljavo” može izreći. Svađa, sumorna atmosfera, odlasci, gorčina…Chicago Bullsi nikada više neće biti ono što su bili. Jerry Krause je stvorio takve Bullse, Jerry Krause ih je i uništio. Onda su otišli i Harper i Toni Kukoč. Došli su neki mlađi, talentirani, ali nijedan od njih nije bio Michael, niti će biti. Bullsi su već nekoliko sezona jedna od slabijih NBA momčadi. Od odlaska slavnih nijednom nisu bili u playoffu.

Jerryu Krauseu ljubitelji košarke, ne samo u Americi nego i diljem svijeta, moraju biti zahvalni na tome što je prepoznavao talente i vođe, radnike i majstore i što je sve to ugradio u čudesnu Jordanovu ekipu. Jerryu Krauseu ljubitelji košarke nikada neće zaboraviti da je i uništio ono najbolje i najljepše što je svjetska košarka imala – Chicago Bullse. Poželimo mu dobro zdravlje i nakon toga lijepu mirovinu.

XS
SM
MD
LG